“Türkiye’nin Eren’i” sloganıyla çalışmalarına devam eden Eren Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eren Enerji, ülkemize bir gurur daha yaşattı.


Eren Enerji, İngiltere merkezli The Green Organisation kuruluşu tarafından “Enerji Yönetimi” kategorisinde “Yeşil Dünya Gümüş Ödülü” ve 2020 yılı için “Yeşil Dünya Elçisi Ödülü” ile ödüllendirildi. Çevresel yatırımlar anlamında dünyada var olan en son ve en iyi teknolojiler ile donatılan Eren Enerji, “en çevreci kuruluş olma” hedefi doğrultusunda bugüne kadar sadece çevre için 220 milyon dolar yatırım gerçekleştirerek yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da örnek bir şirket oldu.

Eren Enerji yetkilileri, İngiltere merkezli The Green Organisation kuruluşu tarafından İngiltere Parlamento Binası’nda düzenlenen törende “Yeşil Dünya Gümüş Ödülü” ve 2020 yılı için “Yeşil Dünya Elçisi” ödüllerini teslim aldılar.

Türkiye’nin toplam elektrik ihtiyacının %7’sini tek başına karşılayan Eren Enerji, Zonguldak’ın Çatalağzı ve Muslu beldelerinde toplamda 2 bin 790 MW kurulu güce sahip santralleri, tüm tesislerindeki çevre ve izin lisansları, uluslararası ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi ile faaliyetlerine devam ediyor.

Eren Enerji, çevreye ve doğaya saygıda Avrupa standartlarının üstünde bir kuruluş olduğunu 2019 yılının baca emisyon değerleri ile bir kez daha ispatladı.

Bununla birlikte Eren Enerji, bölgesinde sosyal sorumluluk adına eğitimden sağlığa, kültürden sanata, spora; bölgesel amaçlı ısıtmadan toplu konut projelerine, alt yapıdan çevre yatırımlarına kadar insana ve çevreye dokunan her alanda hassasiyetle çalışmalarına devam etmektedir.